κεντρική-μακεδονία-907-καμπάνες-για-π-1110446
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.07.2025 | 13:59

Κεντρική Μακεδονία: 907 «καμπάνες» για παραβάσεις του ΚΟΚ μέσα σ’ ένα 24ώρο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 3.172 έλεγχοι οχημάτων και 3.883 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

• 5 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά,

• 5 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

• 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,

• 1 άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις και

• 12 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, βεβαιώθηκαν και 907 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

“Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας”, διαμηνύει η ΕΛΑΣ.