Καθαρίστριες νοσοκομείων: Παράταση των συμβάσεών τους εξετάζει το υπ. Υγείας

Την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του «Δρομοκαΐτειου» και άλλων νοσοκομείων εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι καθαρίστριες του ψυχιατρείου συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατέβηκε από το γραφείο του και εν μέσω των συγκεντρωμένων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου επανέλαβε ότι εξετάζει την παράταση των συμβάσεων».

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, και του έθεσε το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων έως το τέλος του 2020, τη διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού ανά Υγειονομική Περιφέρεια, την αύξηση της μοριοδότησης, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού και μετά την 1/1/2020 για τις ατομικές συμβάσεις που λήγουν από 31-12-2019 και την παρέμβαση ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει το ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους που έκλεισαν το 24μηνο απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, καιθώς και νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών και το νέο έτος, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται η παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου και άλλων νοσοκομείων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!