καθαρίστρια-μέσα-από-την-φυλακή-έτρεμ-432919
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2018 | 10:21

Καθαρίστρια μέσα από την φυλακή: Έτρεμα μη μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο ίδρυμα όπως εγώ (βίντεο)

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας δημοτικού σχολείου του Βόλου, που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο σε δεκαετή φυλάκιση, επειδή όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, από το 1996 μεχρι και το 2014 και ήδη εκτίει την ποινή της στις φυλακές Θήβας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε κάθειρξη 10 ετών, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Η καθαρίστρια συγκινεί με τα λόγια της μέσα από τις φυλακές της Θήβας, η οποία όπως λένε έκανε την παραποίηση του απολυτηρίου της για χάρη των παιδιών της.

Μιλώντας στο Open TV η Βάσω Σαμακόβλη, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Ταχυδρόμος, που ανέδειξε το θέμα, επεσήμανε πως η καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές της Θήβας, παρακολουθεί κι αυτή αποσβολωμένη τις εξελίξεις και είναι ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της.

Ζήτησε η ίδια να μιλήσει με την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας και να της μεταφέρει κλαίγοντας τις ευχαριστίες για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό της και την συμπαράσταση.

Η ίδια νιώθει ντροπή απέναντι σε όλους, λέει η κ. Σαμακόβλη, που ξέρουν όλοι πλέον ότι διαφοροποίησε κατά μία τάξη το απολυτήριο του Δημοτικού της για να βρει δουλειά. Το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης, επειδή η ίδια έχει μεγαλώσει στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο του Πειραιά μαζί με τα αδέρφια της, εννιά στο σύνολο, έκανε ό,τι έκανε για να μην βιώσουν τα παιδιά της το ίδιο.

Δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να μην μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτρεμε στην ιδέα να μην μπορέσει να τα ταΐσει και να καταλήξουν κι αυτά σε κάποιο ίδρυμα.

Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο, να μην είναι σκληρή η Δικαιοσύνη απέναντί της. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί 15ετής ποινή φυλάκισης και στον δεύτερο βαθμό, έπεσε στα 10 χρόνια…

Δείτε το σχετικό βίντεο