Κατεχόμενα: «Γκρίζοι Λύκοι» και «Αρχές» ψάχνουν τον 16χρονο Ελληνοκύπριο

«Ξεσπαθώνουν» κατά του 16χρονου Ελληνοκύπριου μαθητή που κατέβασε την τουρκική σημαία από το Δημοτικό Σχολείο της τουρκοκρατούμενης Λύσης, μέλη των «Γκρίζων Λύκων» στα κατεχόμενα με ακραίες αναρτήσεις τους στα social media. Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ καταδίκασε το γεγονός, και ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα μεταβεί στη Λύση για να παρευρεθεί στην τελετή έπαρσης της τουρκικής σημαίας στο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα οι κατοχικές «Αρχές», όπως μετέδωσε το CNN Turk και η Hurriyet, πραγματοποιούν έρευνες για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 16χρονου μαθητή, αξιοποιώντας το επίμαχο βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα στο Δημοτικό Σχολείο της Λύσης και τον εμφανίζει να κατεβάζει την τουρκική σημαία από τον ιστό, αλλά και να παίρνει μαζί του φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Παράλληλα ελέγχονται τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν στο σημείο εισόδου απ’ όπου εισήλθαν την περασμένη Κυριακή στα κατεχόμενα πρόσφυγες κάτοικοι της Λύσης, προκειμένου να εκκλησιαστούν στην εκκλησία της Παναγίας πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή του 1974, όπως και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα των κατοχικών «Αρχών» στην «Πράσινη Γραμμή». Όπως αναφέρει το CNN Turk οι κατοχικές «Αρχές», φαίνεται να ζήτησαν «εξηγήσεις» από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από την Λευκωσία.

Η στιγμή που o 16χρονος Ε/κ κατεβάζει την τουρκική σημαία από την κατεχόμενη Λύση

Τουρκοκυπριακά και τουρκικά ΜΜΕ, δίνουν μεγάλη έκταση στο θέμα με «πομπώδεις» τίτλους, στα δημοσιεύματά τους. «Πήρε την τουρκική σημαία και έφυγε. Η αστυνομία τον ψάχνει παντού» γράφει το CNN Turk. «Σκάνδαλο. Η αστυνομία αναζητά τον Ελληνοκύπριο που κατέβασαν τη σημαία».

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης Ανδρέας Καουρής, χαρακτήρισε τον 16χρονο «φιλήσυχο» αποδίδοντας το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας στον «αυθορμητισμό της στιγμής». Δήλωσε συγκεκριμένα : « Ήθελε να καταδείξει τον πόνο, την αγωνία, τον καημό, το δικαίωμά μας στην επιστροφή. Το εκδήλωσε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όλοι μας, μ’ ευλάβεια και σεβασμό πήγαμε στην Παναγία μας. Υπήρχε μαζική προσέλευση και ένα τσουνάμι αγάπης. Υπήρξε ένα μεμονωμένο περιστατικό με ένα νεαρό. Μου είπαν ότι πρόκειται για ένα φιλήσυχο νεαρό ο οποίος μπροστά στον τεράστιο αυθορμητισμό της στιγμής κατέβασε την σημαία από το Δημοτικό Σχολείο. Όμως να μην μεγιστοποιούμε το θέμα. Δεν μπορεί να νικήσει το τσουνάμι αγάπης που ζήσαμε μετά από 45 χρόνια για την κατεχόμενη γη μας. Να περιορίσουμε στις πραγματικές του διαστάσεις το πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΡΧΕΣ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ, 16ΧΡΟΝΟ, ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!