κατατέθηκε-η-αγωγή-λυκουρέζου-κατά-τη-617842
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.04.2019 | 16:45

Κατατέθηκε η αγωγή Λυκουρέζου κατά της Παπακώστα – Ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα κατέθεσε – όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει – ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς όπως υποστηρίζει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς του για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Στην αγωγή του, η οποία κατατέθηκε μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει ότι «εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου».

Ο κ. Λυκουρέζος, με την αγωγή του ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ.

Παπακώστα σε Λυκουρέζο: Δεν ήταν προσωπική η αναφορά

Νωρίτερα, η κ. Παπακώστα είχε τονίσει ότι η δήλωσή της δεν ήταν προσωπική.

«Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στη διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική», είπε συγκεκριμένα.