Καταγγελία-Ηράκλειο Κρήτης: Έδωσαν δημοτικό χώρο σε χρυσαυγίτη για προπονήσεις πολεμικών τεχνών

Την παραχώρηση δημοτικού χώρου, και μάλιστα δωρεάν, σε παράγοντα και υποψήφιο της Χρυσής Αυγής για να πραγματοποιεί προπονήσεις σε… πολεμικές τέχνες και «αρχαιοελληνικά αθλήματα» καταγγέλλει το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, «η δημοτική πλειοψηφία, παρά την αντίθεση των άλλων παρατάξεων, στις 23/4 αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν μια έκταση 2 στρεμμάτων στο εγκαταλειμμένο πάρκο Σκαφιδαρά για τις προπονήσεις και εκδηλώσεις ενός σωματείου με το όνομα ‘’Παγκρατιαστές’’, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης ή ‘’Κροκόδειλος’’, αθλητής πολεμικών τεχνών, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο.»

«Ο Μ. Δεληγιαννάκης είχε καταγγελθεί πριν 4 χρόνια από γονείς αλλά και αθλητές του σωματείου ΕΓΟΗ, του οποίου ήταν και διοικητικός παράγοντας, ότι είχε στήσει παράνομη σχολή εκπαίδευσης χρυσαυγιτών μέσα στους χώρους του σωματείου, τους οποίους είχε παραχωρήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου!

Η αρμόδια αντιδήμαρχος στην εισήγησή της θεωρεί ότι οι σκοποί του σωματείου είναι κοινωφελείς και υπέρ του τοπικού συμφέροντος και έτσι εντάσσονται στις προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου εμφανίζεται να έχει μια ιδιαίτερη σπουδή στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, καθώς η παραχώρηση του χώρου γίνεται μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που κατατέθηκε το αίτημα στο δήμο!», αναφέρει το παράρτημα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ενώ καταλήγει:

«Είναι προκλητικότατη και απαράδεκτη η στάση αυτή του δήμου την ίδια στιγμή μάλιστα που ισοπεδώνει το Πάρκο Γεωργιάδη και στοχεύει από τη μελλοντική του χρήση να αποκλείεται η διοργάνωση πολιτικών/πολιτιστικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης και του κυριάρχου πολιτισμικού προτύπου. Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες να πάρουν θέση. Καμία ανοχή στα σχέδιά τους! Να αρθεί η απόφαση! Καμιά παραχώρηση στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χ.Α. και τους συνοδοιπόρους της.»

Πηγή:topontiki.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!