καταγγελία-για-τον-e-εφκα-δεν-δίνει-ασφ-759322
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.06.2020 | 11:11

Καταγγελία για τον e-ΕΦΚΑ: Δεν δίνει ασφαλιστικές ενημερότητες σε επιχειρήσεις που ήταν σε αναστολή!

Μια καταγγελία επιχειρηματία έφτασε στα γραφεία του aftodioikisi.gr που ανέφερε ότι «χρειάστηκε ασφαλιστική ενημερότητα (πρώην ΙΚΑ) από τον e-ΕΦΚΑ για τον μήνα Απρίλιο και δεν του την έδωσαν καθώς το σύστημα του έβγαζε ότι είχε οφειλές».

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τον μήνα Απρίλιο η επιχείρηση ήταν σε αναστολή λειτουργίας και τις ασφαλιστικές εισφορές όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα τις κάλυπτε το κράτος, όμως ο e-ΕΦΚΑ βγάζει ότι ο επιχειρηματίας οφείλει τις ασφαλιστικές εισφορές Απριλίου!

Όταν ο άνθρωπος έφτασε στα γραφεία του  e-ΕΦΚΑ αγανακτισμένος από την ταλαιπωρία και ασυνεννοησία του κράτους με τις υπηρεσίες του, του «ανέφεραν ότι η 2η φουρνιά ΚΑΔ που βγήκαν σε αναστολή δεν δικαιούνται να τους καλύψει το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές, παρόλο που η εταιρεία ήταν σε αναστολή»! 

Αναγκάστηκε να πάει και 3η μέρα στον e-ΕΦΚΑ και προσκόμισε τις ΑΠΔ με τον κωδικό 18 (που δείχνει ότι το κράτος θα πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές καθώς βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας λόγω COVID-19) και το χαρτί της αναστολής και παρόλα αυτά ο e-ΕΦΚΑ στο σύστημα του δείχνει ότι έχει οφειλές η επιχείρηση για τον μήνα Απρίλιο που ήταν κλειστός!

Πρόκειται για ξεκάθαρο εμπαιγμό της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της σε ανθρώπους που επλήγησαν πραγματικά από τον κορωνοϊό και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται ακόμη και σήμερα, τονίζει ο αγανακτισμένος επιχειρηματίας και κλείνει τονίζοντας στο  aftodioikisi.gr ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν τους στήριξε παρά τα πολλά της… λόγια!