καταδικάστηκε-52χρονος-που-ασέλγησε-σε-7-505917
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.04.2019 | 14:32

Καταδικάστηκε 52χρονος που ασέλγησε σε 7χρονη στην τουαλέτα του σπιτιού του

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε έναν 52χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, έναντι αμοιβής.

Το δικαστήριο δεν τον έκρινε ένοχο προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, νεότερου των 12 ετών, καθώς κρίθηκε ότι η πράξη αυτή απορροφάται από την πρώτη, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου και για αναστολή της ποινής του ενόψει υποβολής εφέσεως.

Ο 52χρονος φέρεται συγκεκριμένα περί τα μέσα του Μαΐου του 2018 να προσέφερε σε μια 7χρονη μια καρφίτσα και να την έπεισε να τον ακολουθήσει στην οικία του και ακολούθως στην τουαλέτα, όπου και ασέλγησε εις βάρος της.

Επιπλέον φέρεται να έκλεισε την πόρτα της τουαλέτας με την πλάτη του για να μην μπορεί να διαφύγει αλλά και να είχε επιχειρήσει και παλαιότερα να ασελγήσει εις βάρος της.

Πιο συγκεκριμένα σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημέρα, αλλά πάντως εντός του πρώτου εικοσαημέρου του Μαΐου του 2018, αφού εντόπισε την 7χρονη να παίζει «σχοινάκι» και μπάλα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας, προσκάλεσε αυτήν εντός της οικίας του προκειμένου -όπως της είπε- να της δώσει κάτι, εννοώντας να της δώσει ως δώρο μια καρφίτσα (τσιμπιδάκι) για τα μαλλιά, την οποία κρατούσε στα χέρια του.

Η ανήλικη, ούσα προφανώς εξοικειωμένη με την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας κάποιες φορές για να πιουν καφέ με τη σύζυγό του ή για να βοηθήσει σε κάποιες μικροεπισκευές, τον ακολούθησε τελικώς εντός της οικίας του, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς ήθελε να της δώσει.

Μετά την είσοδο του κοριτσιού στο σπίτι, ο κατηγορούμενος οδήγησε αυτήν στο μπάνιο, κρατώντας την από το χέρι, στάθηκε δε ο ίδιος μπροστά από την πόρτα του μπάνιου, προκειμένου να μην μπορεί η ανήλικη να εξέλθει και τη ρώτησε αν τον αγαπά, ερώτηση στην οποία η ανήλικη απάντησε καταφατικά.

Τότε, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της παρά τις αντιρρήσεις του παιδιού. Μετά την άρνηση της ανήλικης, ο κατηγορούμενος συνέχισε. Τελικώς, μετά από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος επέτρεψε στην ανήλικη να φύγει, δίνοντάς της προηγουμένως ως δώρο μια «καρφίτσα/τσιμπιδάκι για τα μαλλιά».

Εξάλλου, λίγες ημέρες αργότερα, ο κατηγορούμενος ζήτησε εκ νέου από την ανήλικη να εισέλθει στην οικία του, κάτι το οποίο αυτή απέφυγε, με τη δικαιολογία ότι πρώτα έπρεπε να πάει σπίτι της για να πιει νερό. Τα παραπάνω περιστατικά εκμυστηρεύτηκε αρχικά η ανήλικη στην αδελφή της, ηλικίας 21 ετών, εν συνεχεία επανέλαβε αυτά ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α. Ρόδου, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Την αξιοπιστία της κατάθεσης της ανήλικης επιβεβαιώνει, εξάλλου, ψυχολόγος- ψυχοπαιδαγωγός.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων αγοριών.

Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι υποκρύπτει η καταγγελία που έγινε εις βάρος του. Απολογούμενος επεσήμανε ότι είναι και ο ίδιος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ότι στα 22 χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι έχει υποβάλει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της οικογένειας της ανήλικης, για να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος, Μανώλης Κουτσούκος, και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος, Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.