καστοριά-οι-διακινητές-έκρυβαν-οκτώ-κ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2018 | 10:39

Καστοριά: Οι διακινητές έκρυβαν οκτώ κιλά ηρωίνης και 220 κιλά χασίς

«Χονδρέμποροι» ναρκωτικών αποδείχθηκαν ο 50χρονος Έλληνας που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή της Καστοριάς ενώ μετέφερε 31 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ο 52χρονος Αλβανός συνεργός του που συνελήφθη στην Ημαθία. Όπως αποκαλύφθηκε, έκρυβαν τεράστιες ποσότητες χασίς και ηρωίνης σε ένα μη λειτουργικό εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη!

Οι δράστες έκαναν συστηματικά εισαγωγές «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών από την Αλβανία και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Τα μυστικά τους αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας, που «ξεψάχνισαν» τις ασχολίες τους και διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος εκμίσθωνε ένα χώρο στο ανενεργό εργοστάσιο.

Η εξονυχιστική έρευνα που ακολούθησε, έφερε στο φως τις προσεκτικά κατασκευασμένες κρύπτες όπου ήταν αποθηκευμένες απίστευτα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, μέσα στην οροφή του σκέπαστρου ενός γραφείου βρέθηκαν κρυμμένες 15 συσκευασίες που περιείχαν οκτώ κιλά και 12 γραμμάρια ηρωίνης και στην διπλή οροφή της καρότσας ενός Ι.Χ. φορτηγού άλλες 21 συσκευασίες με 210 κιλά και 220 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης!

Η ηρωίνη και το χασίς κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγό και σε βάρος των δραστών, που ήδη έχουν οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς και του ασκήθηκε δίωξη για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, σχηματίστηκε και νέα συμπληρωματική δικογραφία για διακίνηση ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Παράλληλα, ερευνάται αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.