kαστελόριζο-φωτο-ελληνικού-υποβρύχιο-82152
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2016 | 20:23

Kαστελόριζο: Φωτο ελληνικού υποβρύχιου με τουρκικό αντιτορπιλικό έγινε viral

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άμεση απάντηση στις προκλήσεις των Τούρκων, ιδιαίτερα μετά το στημένο περιστατικό με τον ναυαγό που ήθελε να σωθεί οπωσδήποτε από τουρκικά μέσα, αλλά δεν τα κατάφερε, έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

papan1

Το υποβρύχιο Παπανικολής και η πυραυλάκατος «Καβαλούδης» κατέπλευσαν στο Καστελλόριζο, κάνοντας επίδειξη της σημαίας τους δίπλα στους ακρίτες για να ενισχύσουν το ηθικό τους.

papan2

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στέλνει με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορεί να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε όλο τον χώρο του Αιγαίου, την κυριότητα του οποίου αμφισβητεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πολεμικό Ναυτικό κάνει μια τέτοια συμβολική κίνηση. Οι δυο πρώτες φορές έγιναν την περασμένη άνοιξη όταν η Τουρκία δημιουργούσε διάφορα περιστατικά στο Αιγαίο με πλήθος υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά και με πλοία που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν κάνοντας επίδειξη σημαίας.

papan4