Καρτέλ έστηνε τιμές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Καρτέλ με το οποίο έστηναν τιμές και αμοιβές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είχαν στήσει η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων καθώς και 11 συνολικά κατά τόπους πρωτοβάθμιοι Σύνδεσμοι, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μάλιστα η τελευταία επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 145.000 ευρώ στους ελεγχόμενους. Το πρόστιμο είναι μειωμένο κατά 15% καθώς η Ομοσπονδία και οι Σύνδεσμοι συνεργάστηκαν απόλυτα με την Επιτροπή κατά τη διερεύνηση της υπόθεση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρήκε «ένοχες για οριζόντιες συμπράξεις για τον καθορισμό ελάχιστων ή ενιαίων αμοιβών στον κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων/Έργων» την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) και τους εξής κατά τόπους πρωτοβάθμιους Συνδέσμους Ηλεκτρολόγων:

1) Περιφερειακός Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων «Ο ΒΑΤΤ» Ν. Αχαΐας,

2) Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Θεσσαλονίκης,
3) Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ιωαννίνων-Ηπείρου,
4) Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Δωδεκανήσου,
5) Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Ηρακλείου,

6) Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Λασιθίου,
7) Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Ρεθύμνου,
8) Σύνδεσμος Αδειούχων Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Χανίων,
9) Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιά,
10) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΠΕΣΗΠΑΜΤΕ), και
11) Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Πάρου.

Επίσης αθέμιτες πρακτικές εντοπίστηκαν σε Αστικές Εταιρείες ή Ταμεία Αργωγής που σχετίζονται με ορισμένους από τους παραπάνω Συνδέσμους. Συγκεκριμένα του Ταμείου Αρωγής Αδειούχων Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ιωαννίνων-Ηπείρου, της Αστικής Εταιρίας Αδειούχων Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Ηρακλείου, της Αστικής Εταιρίας Αδειούχων Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Εργοληπτών Ρεθύμνου, και της Αστικής Εταιρίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, TIMES, ΚΑΡΤΕΛ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!