καρναβάλι-πάτρας-καρναβαλιστές-αντ-397503
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2020 | 17:02

Καρναβάλι Πάτρας: Καρναβαλιστές «αντάρτες» δηλώνουν ότι θα παρελάσουν -Αντιδρούν επιχειρηματίες

Μουδιασμένη η κοινωνία της Πάτρας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον κορvνοϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Αδιαμφισβήτητα, το πλήγμα είναι μεγάλο για την πόλη καθώς, όπως είναι γνωστό, το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλά και παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Μετρά 190 χρόνια ιστορίας.

Δεκάδες επιχειρήσεις μπλέκονται στο καρναβάλι με αποτέλεσμα όλη η αγορά να είναι μουδιασμένη, ενώ υπάρχουν και ξενοδόχοι που πλήτονται από διαδοχικές ακυρώσεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάτρας αντιδρά στη ακύρωση του καρναβαλιού και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, ωστόσο η αστυνομία απείλησε με μηνύσεις όσους βγάλουν μουσική στους δρόμους.

Πάντως το οικονομικό πλήγμα είναι μεγάλο και ο δήμος ζήτησε ήδη αποζημιώσεις από το κράτος.

Βέβαια δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από μερίδα καρναβαλιστών που σχολιάζουν στο διαδίκτυο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παρελάσεις.

Στους «αντάρτες» πάντως ο κ. Πελετίδης συνέστησε ψυχραιμία και τους κάλεσε να αποδεχτούν την απόφαση της κυβέρνησης και του δήμου.