καλαμαριά-παρέμβαση-εισαγγελέα-για-ε-437434
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2018 | 08:55

Καλαμαριά: Παρέμβαση Εισαγγελέα για εμφάνιση ποντικιών

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος για εμφάνιση τρωκτικών στα νεκροταφεία της Καλαμαριάς, εγείροντας ζητήματα δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ποντίκια, αρουραίοι, κατσαρίδες κυκλοφορούν μέσα στα κοιμητήρια, ενώ από τους ψυκτικούς θαλάμους και τα νεκροστάσια αναδύονται άσχημες οσμές, γεγονός, που κατά τους καταγγέλλοντες, συνδέεται με την εμφάνιση των τρωκτικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις, όπως παραβάσεις συνδεόμενες με τον υγειονομικό κανονισμό, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος. Την έρευνα καλείται να φέρεις εις πέρας το Αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς.

Διαψεύδει ο δήμος

«Ουδέποτε παρατηρήθηκε στους ψυκτικούς θαλάμους και γενικότερα στους χώρους των κοιμητηρίων η εμφάνιση τρωκτικών ή εντόμων« αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Καλαμαριάς. Στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς και τους συγγενείς τους”, προσθέτει, τονίζοντας ότι η αναφορά «που φαίνεται ότι έγινε από μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, για την εμφάνιση τρωκτικών κλπ. είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη».

Ο δήμος Καλαμαριάς δηλώνει ότι θα παρέχει κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές και αναμένει την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ιδίως «για το δικαίωμα να στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».