καλαμαριά-καταδικάστηκε-η-25χρονη-που-ε-47016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2017 | 18:22

Καλαμαριά: Καταδικάστηκε η 25χρονη που εγκατέλειψε τα παιδιά

24 μήνες φυλάκιση επιβλήθηκε στην 25χρονη θεία των νηπίων που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα έξω από εκκλησία της Καλαμαριάς.

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η γυναίκα δικαιολογήθηκε για την εγκατάλειψη ξεστομίζοντας την εξής απίστευτη δικαιολογία σύμφωνα με το protothema.gr: «είμαι ιερόδουλη και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τη φροντίδα των παιδιών».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου της απάντησε πως πολλές ιερόδουλες μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά όπως επίσης και ξένα, με απόλυτη επάρκεια μάλιστα.

Η 25χρονη θεία άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη έως ότου η υπόθεση κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Αρχικά η 25χρονη είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι εγκατέλειψε τα δύο παιδάκια επειδή δεν είχε χρήματα για να τα μεγαλώσει.

Τα δύο αδελφάκια, ένα αγοράκι 3 ετών και ένα κοριτσάκι ενός έτους βρίσκονται από την Τρίτη στο νοσοκομείο Γεννηματάς ενώ τις επόμενες ημέρες η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη τους. Ήδη με εισαγγελική αίτηση, κινείται η διαδικασία αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τη μητέρα τους, παρά την αντίθετη επιθυμία της ίδιας.