Η κακοκαιρία «χτύπησε» Κέρκυρα και Ήπειρο: Πολλές καταστροφές (φωτο)

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Κέρκυρα. Κορμοί δέντρων έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί και ποτάμια. Συν τοις άλλοις, λόγω της καταιγίδας πλημμύρισαν αίθουσες του 1ου ΕΠΑΛ. Παραλίγο να υπάρξει και θύμα από την κακοκαιρία, με μια γυναίκα να σώζεται πριν παρασυρθεί μαζί με το αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά στη Λευκίμμη.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμών έχουν δημιουργήσει οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από την Πέμπτη την Ήπειρο.

Στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλισε με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Ηπείρου. Κλειστός είναι ο δρόμος στα Μπέσια του δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια.

Στο 104ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρρους, έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και του Πάδες στην Κόνιτσα.

Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι.

Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.

Στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, στην θέση Τέροβο, σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΦΩΤΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]