κακοκαιρία-ζηνοβία-πώς-θα-επηρεαστ-717182
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.12.2019 | 11:19

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Πώς θα επηρεαστεί η Αττική (χάρτες)

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα φέρνει η κακοκαιρία Ζηνοβία.

Σύμφωνα και με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου που παρουσιάζει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής/αρκτικής προέλευσης που κινούνται προς τη χώρα μας αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και το σχηματισμό της έντονης κακοκαιρίας Ζηνοβία.

Περισσότερο θα επηρεαστούν κυρίως ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς επίσης το Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από το Σάββατο 28/12 έως τη Δευτέρα 30/12, ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές να συνεχιστούν και την Τρίτη 31/12. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχής και χιονιού) για το τριήμερο Σάββατο 28/12 – Δευτέρα 30/12.

Παράλληλα, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη για την Κυριακή 29/12.

Πιο αναλυτικά ως προς τα φαινόμενα:

Όσον αφορά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (κατά τόπους πεδινά τμήματα) στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά (ισχυρά φαινόμενα σε Βοιωτία – Φθιώτιδα) και στην Εύβοια. Χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Αττικής με χαμηλό υψόμετρο.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατάσταση που θα επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσσου μετά το μεσημέρι της Κυριακής 29/12 σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS