καιρός-πότε-έρχεται-νέο-κύμα-κακοκα-501170
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2019 | 11:13

Καιρός: Πότε έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας

Εξασθενεί σταδιακά το «κύμα» κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, τις τελευταίες δύο ημέρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν  την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει το Σαββατοκύριακο.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

– Υποχωρεί το  «κύμα» κακοκαιρίας για δύο ημέρες – Εξασθένηση των ανέμων

-Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο με ισχυρούς ανέμους,  τοπικά 8 με 9 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και τα νότια τμήματα

-Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Το Σάββατο αναμένεται σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

savvato_xartis_vroxes

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-12-2019

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

kiriakis_kairos_map