καιρός-ο-χάρτης-των-θερμοκρασιών-αύρι-536652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.01.2019 | 15:09

Καιρός: Ο χάρτης των θερμοκρασιών αύριο & μεθαύριο (φωτο)

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα Βορειοδυτικά όπου στη Φλώρινα είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών με τον υδράργυρο να πέφτει στους -23 βαθμούς , όπως προκύπτει απο τις μετρήσεις του δικτύου των Μετεωρολογικών Σταθμών της ΕΜΥ . Να σημειώσουμε οτι μόλις προχτές στη Φλώρινα είχαμε -21.4 βαθμούς και είχε ισοφαριστεί το ρεκόρ απο τον Ιανουάριο του 1990. Σήμερα χαμηλές θερμοκρασίες είχε η Καστοριά με -16.7 βαθμούς και τα Γιάννενα με -12.6

Μετά τις σημερινές χαμηλές θερμοκρασίες και επειδή δεν θα υποχωρήσει τόσο γρήγορα το κρύο θα σας δώσουμε μια εικόνα των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το επόμενο διήμερο και σε γενικό επίπεδο Ελλάδος αλλά και σε τοπικό για Αττική και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα προγνωσρτικά δεδομένα της ΕΜΥ .

Στον παραπάνω χάρτη παρατηρούμε οτι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά σε όλη τη χώρα , ωστόσο και πάλι σε όλα τα ηπειρωτικά θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες (παγετό) τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Πέμπτη ο παγετός θα υποχωρήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα είναι μερικός . Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις θερμοκρασίες αλλά και τον καιρό που θα επικρατήσει το επόμενο 48ωρο στον Ελληνικό χώρο.