καιρός-καλλιάνος-έρχεται-κακοκαιρία-8-536652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.02.2019 | 08:04

Καιρός-Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία – Θα πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού

Χαλάει ο καιρός κι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με δυνατές βροχές και καταιγίδες

Από σήμερα το βράδυ, ο καιρός θα αρχίσει να καθίσταται άστατος και από αύριο έως και την Πέμπτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Από το βράδυ, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα, ξεκινώντας από την Πελοπόννησο και φτάνοντας μέχρι την Μακεδονία.

Τη Δευτέρα, ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ορατότητα.

Την Τρίτη, το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το βράδυ της Τρίτης και θα πλήξουν σχεδόν όλη την επικράτεια μέχρι και την Πέμπτη, οπότε κι αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.

Για την Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 17 βαθμούς, με τους άνεμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι διαφορετικό με αρκετές νεφώσεις κι άστατο καιρό, που θα φέρουν βροχές ασθενούς και μέτριας εντάσεως, ο υδράργυρος θα ανέβει μέχρι τους 15-16 βαθμούς, ενώ θα πνέουν νοτιάδες έως και 5 μποφόρ.