joker-ρεκόρ-προσέλευσης-στην-ελληνική-πρε-686272
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2019 | 16:05

Joker: Ρεκόρ προσέλευσης στην ελληνική πρεμιέρα της ταινίας

Σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης, χθες το βράδυ, σχεδόν 23.000 θεατές παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη ταινία Joker.   Οι περιορισμένες προβολές πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους (Πέμπτη 3/10).

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ’80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία.   Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία.   Στην ταινία εμφανίζονται οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Taxi Driver), Ζαζί Μπιτζ (Deadpool 2), Φράνσις Κονρόι (American Horror Story) και Μαρκ Μάρον (GLOW), ενώ ο Φίλιπς έγραψε το σενάριο με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Σίλβερ (The Fighter).