ήταν-καθαρή-δολοφονία-τι-λέει-ο-πατέ-539078
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2019 | 22:46

«Ήταν καθαρή δολοφονία»: Τι λέει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου

«Είναι καθαρή δολοφονία, την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός» λέει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τη δολοφονία του νεαρού ακτιβιστή έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Αν και οι κάμερες κατέγραψαν την εισβολή του στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος και τα ανελέητα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν ακόμη γείτονα, η δίκη για τη δολοφονία του ακόμα δεν έχει οριστεί.

«Από εκεί και πέρα για τι κράτος δικαίου να μιλήσουμε, για τι δημοκρατία να μιλήσουμε, για τι δικαιοσύνη;» διερωτάται ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Εγώ δεν βλέπω κάτι… Τους υπόσχομαι ότι θα το πάω μέχρι εκεί που μου δίνει δικαίωμα ο νόμος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα που έχω», τονίζει ο κ. Κωστόπουλος.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Δεν έχει κάνει τίποτα με την ΕΔΕ για τους αστυνομικούς, δεν έχει ορίσει δικάσιμο, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο κοσμηματοπώλης με τον άλλον δεν μας την έχει δώσει. Δεν μας έδωσε οπτικό υλικό από τη γύρω περιοχή, δεν έχει κάνει κάτι» καταγγέλλει ο πατέρας του Ζακ.

«Πώς να έχω εμπιστοσύνη; Είμαι διπλά θυμωμένος, διπλά απελπισμένος. Αν δε βρω δικαιοσύνη θα απευθυνθώ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να βρω δίκιο. Εδώ πια τα πράγματα δεν βαδίζουν όπως θα έπρεπε να βαδίζουν σε μία δημοκρατική χώρα» υπογραμμίσει ο κ. Ευθύμης Κωστόπουλος.