Ηράκλειο: Κινητοποίηση για το ραντάρ στο μνημείο του λόφου Πάπουρα
Κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο Σϋλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων πραγματοποίησαν σήμερα 4/3 κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με σκοπό την διαμαρτυρία κατά του κυβερνητικού Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο έχει δώσει την άδεια για την τοποθέτηση ραντάρ τηλεπικοινωνιών στο λόφο Πάπουρα.
Η δράση έλαβε χώρα ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη Ακυρωτικό Δικαστήριο που εξέταζε την προσφυγή για το ραντάρ του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα τοποθετηθεί στο σημείο όπου έχει εντοπιστεί η κυκλική μινωική κατασκευή.

Οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα περικυκλώνοντας την εμβληματική Κρήνη Μοροζίνι ως ένα μήνυμα προστασίας και πως το ίδιο ζητούν για τα αρχαία στον λόφο Παπούρα ενώ ταυτόχρονα σήκωσαν και πανό οι ακτιβιστές του Save Papoura με φωτογραφίες από το αρχαιολογικό πεδίο.

Προτεινόμενα άρθρα
22.06.2026 | 23:20
22.06.2026 | 22:56
22.06.2026 | 22:32






