ινκα-γινόμαστε-αποδέκτης-εκατοντάδω-201934
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.06.2022 | 18:09

ΙΝΚΑ: Γινόμαστε αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων σχετικά με την ακρίβεια των τροφίμων

Το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κάθε μέρα γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων σχετικά με την ακρίβεια των τροφίμων, των καυσίμων αλλά κυρίως, της ενέργειας, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Έχουμε περίπτωση, στην οποία καταναλωτής κλήθηκε να πληρώσει 4500 ευρώ, ως ρήτρα αναπροσαρμογής. Τώρα, ίσως να πάρει 600 ευρώ. Λύθηκε το πρόβλημα;

Έχουμε περιπτώσεις ντροπής, όπως την περίπτωση συνταξιούχου των 700 ευρώ ο οποίος έλαβε λογαριασμό 1146 ευρώ, χωρίς να έχει αυξήσει την κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Από τα 1146 ευρώ του λογαριασμού, τα 1000 ευρώ είναι ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ακόμα και τώρα συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί με ρήτρα καταστροφής.  Η αγανάκτηση, ο θυμός, ο οικονομικός και κοινωνικός πόνος των καταναλωτών δεν περιγράφεται. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και δεν αρκούν τα δήθεν μέτρα επιστροφής χρημάτων (έως 600 ευρώ), για να ανακουφίσουν την κοινωνία.

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ζητάμε την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, γιατί είναι άδικη και καταχρηστική. Ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για να καλύψουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ζητάμε να μην γίνεται καμία αποκοπή ρεύματος. Ζητάμε να μην γίνεται καμία μονομερής τροποποίηση των συμβάσεων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης καλούμε τους πολίτες καταναλωτές όλων των κατηγοριών να αποστείλουν αντίγραφα των λογαριασμών ρεύματος υπ’ όψη του Προέδρου της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Διεύθυνση αποστολής αντιγράφων λογαριασμών ρεύματος.

Προς Μέγαρο Μαξίμου  Γραφείο προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης  Αξιότιμο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ηρώδου Αττικού  Αθήνα

ΥΓ. Αυτή είναι μία πρώτη πράξη διαμαρτυρίας. Όλα όσα μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε θεσμικά, θα τα απευθύνουμε ενώπιον του φυσικού μας Δικαστή, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και ενώπιον των αρμοδίων Κοινοτικών θεσμών και οργάνων.

Η μεθόδευση να καταργηθούν οι συλλογικές αγωγές δια της πιλοτικής δίκης και της εργαλειοποίησης του Αρείου Πάγου εκθέτει μόνο αυτούς που συνέλαβαν και απεργάζονται τέτοια ανίερα σχέδια, προσβλητικά για τη διάκριση των εξουσιών και το Σύνταγμα, προσβλητικά για την ιστορία και την αποστολή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, προσβλητικά για την επάρκεια και τη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών της ουσίας. Τα υπόλοιπα τα ξέρουν καλύτερα οι νομικοί. Και εν καιρώ θα τα ανακοινώσουμε κι εμείς.