ηλεία-άδειασαν-οκτώ-εξοχικά-σε-δυο-ε-446583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2018 | 12:25

Ηλεία: «Άδειασαν» οκτώ εξοχικά σε δυο εβδομάδες

Ολόκληρο κατάστημα με ηλεκτρικές οικιακές συσκευές μπορούσε να ανοίξει το “δίδυμο” των διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τις εξοχικές κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, τις τελευταίες δυο εβδομάδες! Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ διαρρήξεις, αλλά τα κλοπιμαία που βρέθηκαν “δείχνουν” ότι είχαν διαπράξει κι άλλες.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 49 και 25 χρόνων συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στα σπίτια τους στην Αμαλιάδα, μετά από αιφνιδιαστικές έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας οι οποίοι είχαν καταλήξει στην ταυτότητά τους. Τόσο στα σπίτια όσο και στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν δυο πλυντήρια, μια κουζίνα, ένα ψυγείο, ένα φούρνο μικροκυμάτων και ένα κρουστικό δράπανο που προέρχονταν από τις οκτώ διαρρήξεις στις κοινότητες Άγιος Ιωάννης, Σκουπέικα, Σαβάλια και Κεραμιδιά.

Ωστόσο, μαζί με ένα πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν άλλο ένα πλυντήριο, μια κουζίνα και ένα ψυγείο, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν οι δράστες και θεωρούνται προϊόντα κλοπής.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί από πού εκλάπησαν οι “ορφανές” συσκευές και να εξιχνιαστούν και άλλες διαρρήξεις που τυχόν διέπραξε το “δίδυμο”, το οποίο παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.