ηλεκτρονικά-η-αίτηση-για-το-πιστοποιη-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2019 | 14:53

Ηλεκτρονικά η αίτηση για το πιστοποιητικό διαθήκης στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεως πιστοποιητικού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.solon.gov.gr στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης

Σύμφωνα με τη σχετική Πράξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου που ανάρτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρης Βερβεσός, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθεί σταδιακά η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως των πιστοποιητικών Αποποιήσεων Ανακοπών, Κληρονομητηρίων και Ενδίκων Μέσων στα Ειρηνοδικεία του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ (Ειρηνοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Χαλκίδας, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Βασιλικών, Ελευσίνας, Ιλίου, Καλλιθέας, Κουφαλιών Κρωπίας, Λαγκαδά, Λαυρίου, Μαραθώνα, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Χαλανδρίου).

Θα ακολουθήσει η σταδιακή ένταξη της υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως πιστοποιητικού για την πλειοψηφία των πιστοποιητικών που εκδίδουν τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ (Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πρωτοδικείο Χαλκίδας και Εφετείο Ευβοίας).

Όσον αφορά το ένσημο για την κατάθεση της αίτησης (μεγαρόσημο), το δικαστήριο υποχρεούται να τυπώνει από την ηλεκτρονική εφαρμογή την αίτηση με προσυμπληρωμένα τα στοιχεία, στην οποία θα επικολλάται και θα σφραγίζεται το ένσημο.

Μετά την ένταξη του ενσήμου στα αποϋλοποιημένα ένσημα (e-παράβολο), η κατάθεση και δέσμευσή του θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά