ηλεία-φωτιά-στην-αγία-μαρίνα-επιχειρ-1620533
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2026 | 16:43

Ηλεία: Φωτιά στην Αγία Μαρίνα – Επιχειρούν τρία εναέρια

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/8) σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Μαρίνα Ηλείας.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:15 σε χωράφι, ενώ το ενεργό μέτωπο αναπτύσσεται σε απόσταση από δασική έκταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν ευνοεί ιδιαίτερα την εξάπλωσή της.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 18ης ΕΜΟΔΕ και 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος συνδράμει με υδροφόρες, ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι η Ηλεία βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία 3 (υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Παράλληλα, για τη διερεύνηση των αιτίων εκδήλωσης της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας, το οποίο θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.