ηγουμενίτσα-νέα-απόπειρα-εισαγωγής-χ-363643
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2018 | 14:24

Ηγουμενίτσα: Νέα απόπειρα εισαγωγής χασίς από πεζούς Αλβανούς

Για μια ακόμη φορά απέτυχαν τα σχέδια μιας ομάδας Αλβανών να μεταφέρουν πεζή από την πατρίδα τους μεγάλη ποσότητα χασίς, μέσα από αφύλακτα μονοπάτια της μεθορίου. Μάλιστα, βοήθησαν στον εντοπισμό τους και οι αλβανικές αρχές!

Στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, οι Αλβανοί αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Έλληνες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ότι είχαν πληροφορίες για το επικείμενο «πέρασμα» τριών συμπατριωτών τους σε δασική έκταση στην περιοχή Δριμίτσα της Θεσπρωτίας. Έτσι, οι αστυνομικοί ακροβολίστηκαν σε διάφορα σημεία, μαζί με δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε.. Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους τρεις Αλβανοί, δύο 26χρονοι και ένας 23χρονος, μεταφέροντας ταξιδιωτικούς σάκους, αμέσως συνελήφθησαν.

Στους σάκους βρέθηκαν 81 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 87 κιλών και 164 γραμμαρίων που κατασχέθηκαν μαζί με τέσσερα κινητά των δραστών, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες παραμονής. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας τους άσκησε δίωξη για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.