Σάββατο
3
Ιούνιος
Back

Η «εξήγηση» για την μεγάλη κίνηση στους δρόμους στο Lockdown

Όταν τον περασμένο Μάρτιο η χώρα μπήκε σε… αναστολή ή lockdown, όπως μας αρέσει να το λέμε, η εικόνα στους δρόμους ήταν αποκαρδιωτική. Η Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις θύμιζαν έρημα τοπία.

Δρόμοι όπως η Συγγρού, η Κηφισίας, η Νίκης και η Τσιμισκή, από εκεί που υποδέχονταν χιλιάδες κόσμου σε κάθε ώρα που περνούσε, βρέθηκαν να ψάχνουν τα αυτοκίνητα και τους πολίτες με το… κιάλι.

Από χθες όμως, πρώτη εργάσιμη μέρα του lockdown 2, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς υπάρχει κίνηση στους δρόμους, προκαλώντας σε πολλούς την απορία για το τί συμβαίνει και υπάρχει τέτοια αλλαγή.

Η απάντηση δεν είναι και τόσο δύσκολη για να την σκεφτεί κάποιος. Τον Μάρτιο θέλοντας και μη, είχαν κλείσει τα πάντα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Και όταν λέμε «θέλοντας και μη», εννοούμε πως σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις ακόμα και αν δεν είχαν μπει σε αναστολή λειτουργίας, είχαν στείλει τους υπαλλήλους τους σπίτι με τηλεργασία.

Τώρα αυτό δεν ισχύει… Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις απλά τηρούν το 50% της υποχρεωτικής τηλεργασίας, με αποτέλεσμα η κίνηση στους δρόμους να είναι μεγάλη σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κάποιος.

Άλλωστε με την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ οι περισσότεροι, αν έχουν την δυνατότητα, επιλέγουν να παίρνουν το αυτοκίνητο τους.

Τέλος, στην… εξίσωση, θα πρέπει να βάλουμε και τα σχολεία, καθώς παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι ανοιχτά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!