h-κακοκαιρία-χτυπάει-την-κρήτη-περιο-840771
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.11.2020 | 19:50

H κακοκαιρία «χτυπάει» την Κρήτη: Περιοχές σε έκτακτη ανάγκη

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για έξι μήνες η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος της απόφασης αυτής, είναι η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου στις παραπάνω περιοχές στη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στη Χερσόνησο και τα Μάλια, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί από τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ισόγεια κτίσματα, αυλές καθώς και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις παρασύρθηκαν από τα νερά.