h-απόφαση-για-το-μοντέλο-με-την-κοκαΐνη-599768
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2019 | 21:11

H απόφαση για το μοντέλο με την κοκαΐνη -Τι είπε στην απολογία της

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 21χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του μοντέλου που εδώ και 17 μήνες κρατείται στο Χονγκ Κονγκ, με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα 2,6 κιλών κοκαΐνης. Η νεαρή κοπέλα απολογήθηκε την Καθαρά Δευτέρα (11/03/2019) ενώπιον δικαστηρίου, δηλώνοντας αθώα και υποστηρίζοντας πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στην κατοχή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί περίπου δύο ώρες η 21χρονη Ειρήνη επιχείρησε να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά της, υποστηρίζοντας πως η ίδια υπήρξε θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος την παγίδευσε, δίνοντάς της την υπόσχεση ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ.

Το νεαρό μοντέλο ισχυρίστηκε ότι ήταν ο φίλος της, ο Πέτρος, άτομο ρουμανικής καταγωγής που είχε εκδώσει τα αεροπορικά εισιτήρια και της είχε δώσει το σάκο, μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η κοκαΐνη.

«Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», είπε στην απολογία της η 21χρονη. Υποστήριξε, εξάλλου, πως η ίδια είχε βάλει μέσα στον ίδιο σάκο τα ρούχα της, ωστόσο δεν υποψιάστηκε κάτι, όπως είπε στις δικαστικές Αρχές, καθώς ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς.

Η Ειρήνη ανέφερε ενώπιον των δικαστών ότι πέρασε από τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και μόνο στον τρίτο ήταν που εντοπίστηκαν οι ναρκωτικές ουσίες. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην το πετάξω;» διερωτήθηκε, αφήνοντας και πάλι να εννοηθεί πως έπεσε θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος, όπως ανέφερε, αμέσως μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

Ο εισαγγελέας της έδρας ρώτησε αρκετές φορές την 21χρονη για ποιο λόγο λάμβανε τόσα πολλά μηνύματα από τον φίλο της όταν εκείνη βρίσκονταν στο Χονγκ Κονγκ. Τότε εκείνη, απευθυνόμενη στον εισαγγελικό λειτουργό, φέρεται να του απάντησε: «Δεν το θεώρησα περίεργο. Σκέφτηκα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευτώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη, κατάλαβα».

Νέα δήλωση Κεχαγιόγλου

Με αφορμή την απολογία της 21χρονης Ειρήνης, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ειρήνη απολογήθηκε σήμερα επί 2,5 ώρες περίπου με ψυχραιμία και συγκροτημένο λόγο. Απάντησε διεξοδικά στις πολλές ερωτήσεις και της κατηγορούσας αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης της. Δεν υπήρξαν στην απολογία της αντιφάσεις ή κενά. Η σημερινή ημέρα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασιστική για την τελική έκβαση της υποθεσης, γιατί για πρώτη φορά άκουσε την Ειρήνη το σώμα των ενόρκων και γιατί σχημάτισε εικόνα και για την προσωπικότητά της και για τις εξηγήσεις που έδωσε για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Παρά, κατά την άποψή μου την θετική εικόνα που άφησε η κατάθεση – απολογία της Ειρήνης, η εκτίμησή μου παραμένει ίδια με την αρχική: Η αθώωση της θα αποτελέσει για μένα έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, αν ληφθούν υπόψη η αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και γενικότερα οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στη πόλη του Χονγκ Χονγκ».

Σημειώνεται πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου, η οποία και θα κρίνει την τύχη της 21χρονης, αναμένεται την Τετάρτη (13/03/2019).