guardian-εμπλοκή-του-θάνου-δημάδη-σε-προσπάθ-704972
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.11.2019 | 12:27

Guardian: Εμπλοκή του Θάνου Δημάδη σε προσπάθεια εξασφάλισης επιρροής για την Bayer

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, ο Ελληνας δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση επιχείρησης εξασφάλισης επιρροής από την αμερικανική θυγατρική της Bayer στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, στο κομμάτι (που τιτλοφορείται “Η Μπάγερ συζητούσε πλάνο για την παροχή χρηματοδότησης έτσι ώστε να εξασφαλίζει επιρροή”) αναφέρονται τα εξής: “Η Μπάγερν συζητούσε πλάνο για την παροχή χρηματοδότησης έτσι ώστε να εξασφαλίζει επιρροή.

Πολλά e-mail από το 2018 και το 2019 αναλύουν ενδελεχώς τη σύνδεση μεταξύ δύο ανώτερων στελεχών στην αμερικανική Bayer με έναν Ελληνα δημοσιογράφο και “σύμβουλο επικοινωνίας” με το όνομα Θάνος Δημάδης ο οποίος ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στις ΗΠΑ και του ιδρύματος αυτής”.

Φωτογραφία αρχείου
Το ρεπορτάζ συνεχίζει ως εξής: “Ο Δημάδης εργάστηκε εξ’ ονόματος και των δύο από τον Νοέμβριο του 207 έως και τον Απρίλιο του 2019 έτσι ώστε να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων και στην οργάνωση συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Τα e-mails καταδεικνύουν μία σειρά συζητήσεων μεταξύ του Δημάδη και των αντιπροέδρων της Bayer Ρέι Κέρινς και Κρις Λόντερ με στόχο να δοθεί στην εταιρία “φωνή” έτσι ώστε η Bayern να ενδυναμώσει το κύρος και την αξία της στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Σε άλλο σημείο το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου αναφέρει: “Ο Δημάδης έγραψε στον Λόντε ευχαριστώντας τον για την κλήση και λέγοντας ότι η Μπάγερν μπορεί να τον θεωρεί “ισχυρό σύμμαχό” της. Στη συνέχεια ζήτησε από την εταιρία να τον πληρώσει προσωπικά, χωριστά από τη χρηματοδότηση του ιδρύματος ως “ανάδοχο μερικής απασχόλησης”. Επίσης ρώτησε αν η Bayer έχει τη δυνατότητα να καταβάλει έξτρα χρήματα που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον ίδιο μετά την παράδοση κάθε ενός από τα πρότζεκτ”.

Guardian: Εμπλοκη του Θάνου Δημάδη σε προσπάθεια εξασφάλισης επιρροής για την Bayer

Πηγή: news247