γώγος-η-περιοχή-που-ανησυχεί-τι-είπε-900590
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.09.2021 | 16:00

Γώγος: Η περιοχή που ανησυχεί – Τι είπε για την τρίτη δόση

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση.

Συμφωνά με τον κ Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.