γνωστός-χρυσαυγίτης-ο-συλληφθείς-με-τ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2018 | 09:47

Γνωστός χρυσαυγίτης ο συλληφθείς με το οπλοστάσιο στο Ρέθυμνο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, με εμφανείς αναφορές στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στην ακροδεξιά οργάνωση, είναι ο 32χρονος που συνελήφθη στο Ρέθυμνο και στην κατοχή του εντοπίστηκε βαρύ οπλισμό.

Στο χωράφι του 32χρονου βρέθηκαν όπλα όπως ένα πολυβόλο MG1, δυο Καλάσνικοφ, ένα Uzi και εννέα χειροβομβίδες.

Είναι ενδεικτικό πως στην φωτογραφία εξωφύλλου στην σελίδα του στο Facebook, έχει μια ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «Ο χώρος φυλάσσεται, για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τοπικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην περιοχή σας, ασφάλεια όλο το 24ωρο».

Ο 32χρονος άνδρας γιος απόστρατου του ελληνικού στρατού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΑΣ προχωρούσε σε πωλήσεις όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν έξι τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του, αξίας 186.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη 18.000 ευρώ μετρητά σε χώρους έρευνας και 1.500 ευρώ στην κατοχή του.

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τα άτομα που προμηθευόταν τα όπλα, εκείνους στους οποίους τα προμήθευε και φυσικά σε ποιες ενέργειες και σκοπούς έχουν χρησιμοποιηθεί.

Πηγή:topontiki.gr

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan