γλυκά-νερά-οι-καβγάδες-ο-γδούπος-και-τ-914724
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2021 | 12:02

Γλυκά Νερά: Οι καβγάδες, ο γδούπος και τα μηνύματα της Κάρολαϊν -Αποκαλυπτική κατάθεση

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της άρσης του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και των στοιχείων της κάμερας βρίσκεται η δικαστική έρευνα, για τη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά που σόκαρε το πανελλήνιο πριν από 4 μήνες.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα σενάρια για ύπαρξη συνεργού, αλλά και προμελέτης του εγκλήματος.

«Οτιδήποτε αναφέρεται σχετικά με συνεργούς είναι μυθοπλασία και δεν αντιστοιχεί σε πραγματικότητα. Ούτε προανακριτικά, αλλά ούτε και ανακριτικά προέκυψε οτιδήποτε», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο δικηγόρος του 32χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Από τα αποτελέσματα των ερευνών ο κατηγορούμενος προσδοκά την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, καθώς, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, δεν διέθετε χρήματα ούτε υπάρχουν περίεργες μεταφορές χρημάτων ή τηλεφωνικές συνομιλίες.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα αποτελέσματα από την κάμερα, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι έσβησε την εφαρμογή που σχετιζόταν με την κάμερα μετά το έγκλημα και όχι πριν.

Την ώρα που αναμένονται οι κλήσεις για κατάθεση προς τους γονείς της 20χρονης Κάρολαϊν και του 32χρονου συζυγοκτόνου, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη λάβει σημαντικές καταθέσεις μέσα στο καλοκαίρι τόσο από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας που την παρακολουθούσε όσο και από τη γειτόνισσά της.

«Οχι σπίτι σου, σπίτι μου»

Μάλιστα, η γειτόνισσα του ζευγαριού έχει ήδη καταθέσει τρεις φορές ενώπιον των Αρχών τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, αλλά και στις 20 Ιουλίου. Στην τελευταία της κατάθεση επικεντρώθηκε τόσο στην περιγραφή της 20χρονης την ημέρα του εγκλήματος όσο και σε τσακωμούς που είχε ακούσει το προηγούμενο διάστημα.

«Κάποιες φορές που καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου, το οποίο είναι μεσοτοιχία με το σαλόνι της οικίας του ζευγαριού, είχε τύχει να ακούσω τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού, όχι ιδιαίτερα έντονους, ενώ κατά τη διάρκεια κάποιων εκ των τσακωμών είχα ακούσει την Κάρολαϊν να φωνάζει στον κατηγορούμενο: “Δεν με νοιάζει, δεν με νοιάζει”.

Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ενώ έβλεπα κάποια ταινία στο σαλόνι του σπιτιού μου το βράδυ άκουσα πολύ έντονες φωνές από την οικία του ζευγαριού. Χαμήλωσα τον ήχο της τηλεόρασης και ανέβηκα στη σοφίτα του σπιτιού μου, γιατί εκεί ακούγονταν εντονότερες φωνές. Πράγματι, από την οικία του ζευγαριού άκουσα ότι το ζευγάρι είχε έναν πολύ έντονο καβγά.

Το μόνο που μπόρεσα να ξεχωρίσω από τις φωνές ήταν η φράση που είπε κάποια στιγμή Κάρολαϊν: “Οχι σπίτι σου, σπίτι μου”. Αυτό το περιστατικό το θυμάμαι διότι ήταν ένας καβγάς πιο έντονος από αυτούς που είχε συνήθως το ζευγάρι», αναφέρει στην κατάθεσή της η μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως το επόμενο πρωί συμπεριφερόταν κανονικά ο ένας στον άλλο.

Ο επαναλαμβανόμενος γδούπος

«Ενα επαναλαμβανόμενο ντουπ», που άκουσε κάποιο από τα επόμενα βράδια να έρχεται από τη μεζονέτα του ζευγαριού, ανησύχησε τη μάρτυρα, η οποία το επόμενο πρωί έσπευσε να ρωτήσει τη νεαρή Κάρολαϊν σχετικά με τον θόρυβο.

«Εκείνη μου απάντησε ότι ήταν το καρεκλάκι του μωρού που έπεσε από τη σκάλα. Εμένα αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι αφενός το καρεκλάκι το ζευγάρι το είχε συνήθως στο ισόγειο και αφετέρου το καρεκλάκι είναι ψηλό με πόδια και, αν όντως είχε πέσει από τη σκάλα, λογικά θα είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια της πτώσης του και δεν θα είχε κατέβει όλη τη σκάλα προς τα κάτω. Αυτή είναι δική μου σκέψη, την οποία δεν μοιράστηκα με την Κάρολαϊν, καθώς δεν αμφισβήτησα την απάντηση που μου έδωσε».

Λίγες ώρες πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε επικοινωνία με την 20χρονη, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 12 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι, όταν η Κάρολαϊν την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε με το μωρό και μια φίλη της για φαλάφελ. Στην επισήμανση της γειτόνισσας ότι είχε πολλή ζέστη εκείνη την ώρα για να βγει έξω, η 20χρονη απάντησε: «Δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει».

«Επικοινώνησε ξανά μαζί μου στις 20.26 μέσω Viber και η συνομιλία μας κράτησε μέχρι τις 21.41. Τόσο η πρωινή όσο και η βραδινή μας συζήτηση αφορούσαν τα ζώα και θέματα για τη φροντίδα τους. Η διάρκεια της συνομιλίας και η όρεξη που είχε η Κάρολαϊν για συνομιλία μού έκαναν εντύπωση, γιατί συνήθως, ως επιφορτισμένη με τη φροντίδα του παιδιού, δεν ήταν σε θέση να έχει συνομιλίες τέτοιας διάρκειας μαζί μου. Μάλιστα, τη συζήτηση τη σταμάτησα εγώ γιατί ήθελα να ετοιμάσω κάτι να φάω, αλλά είμαι σίγουρη πως, αν συνέχιζα τη συζήτηση, αυτή θα διαρκούσε κι άλλο», εξήγησε η μάρτυρας.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα της Κάρολαϊν έκανε λόγο για ένα ώριμο άτομο, ενώ τη χαρακτήρισε «χαρά της ζωής».

«Ποτέ δεν βαρυγκώμησε ούτε μπούχτισε με τη φροντίδα του παιδιού, την οποία είχε αναλάβει με πολλή υπευθυνότητα. Η Κάρολαϊν δεν είχε κοινωνική ζωή και οι βόλτες της ήταν πάντα μαζί με τη μικρή ή με τον κατηγορούμενο και τη μικρή», περιέγραψε η γειτόνισσα του ζευγαριού, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως ούτε τα μεσάνυχτα, αλλά ούτε και μέχρι τη 01.30 άκουσε κλάμα μωρού ή κάποιον τσακωμό.