γιατί-πρέπει-πάντα-να-καταστρέφουμε-τ-387282
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.12.2019 | 19:05

Γιατί πρέπει πάντα να καταστρέφουμε τις κάρτες επιβίβασης των πτήσεων

Ο Ίταϊ Μίορ της εταιρείας IntSights, που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων, ταξιδεύει συχνά. Τον χρόνο που κλείνει έχει κάνει πάνω από 100 πτήσεις. Και κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών του, παρατήρησε μια ανησυχητική τάση: Οι επιβάτες αφήνουν τις κάρτες επιβίβασης στο αεροπλάνο όταν φτάνουν στον προορισμό τους.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνειδητοποιούν πως όλα τα προσωπικά μας δεδομένα είναι κωδικοποιημένα εκεί», λέει. Και ανάλογα την εταιρεία, διαφέρουν και οι πληροφορίες. Κάποιες κρατούν περισσότερα στοιχεία από άλλες. Αλλά ακόμη και οι πιο βασικές πληροφορίες, μπορεί να χρησιμοποιηθούν με βλαπτικό τρόπο αν πέσουν σε λάθος χέρια.

Πώς οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα επιβίβασης

Σύμφωνα με το Huffingtonpost.gr το μόνο που χρειάζονται για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας είναι ένας σαρωτής για barcodes -όπως αυτούς που χρησιμοποιούν στα σούπερ μάρκετ. και αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο στους οποιοδήποτε να έχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο σαρωτή, κάνετε μεγάλο λάθος. Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε στο κινητό του, και μάλιστα κάποιες είναι εντελώς δωρεάν. Ο Μίορ προτιμά το BP Scanner που αποκωδικοποιεί και κατηγοριοποιεί τα δεδομένα, ώστε να είναι ευκολοδιάβαστα.

Και δείτε πόσο εύκολο είναι να το αποκτήσει ο καθένας.