γ-πιτσιλής-μεταβίβαση-ακινήτων-σε-μία-815659
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.01.2021 | 14:46

Γ.Πιτσιλής: Μεταβίβαση ακινήτων σε μία ημέρα

Στο 38ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) μίλησε Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ.Πιτσιλής

Για τις δηλώσεις covid ιδιοκτητών:

«Μια μεγάλη εκκρεμότητα που έχουμε είναι τα ΙΒΑΝ, η ΑΑΔΕ έστειλε email σε 52.000 ΑΦΜ, όταν έκλεισαν οι δηλώσεις ήταν 59.000 και μέσα σε δύο ημέρες  μειώθηκαν κατά 7.000, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί ακόμα ιδιοκτήτες που δεν έχουν διορθώσει τον IBAN και τους καλούμε να το πράξουν το συντομότερο δυνατό».

Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων:

«Από την πλευρά μας προκειμένου να διευκολύνουμε τις μεταβιβάσεις των ακινήτων προχωράμε στην ψηφιοποίηση των δηλώσεων φορολογίας φόρου μεταβίβασης ακινήτων και σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε προς τα έξω την πλατφόρμα για τις δηλώσεις αυτές.Είναι στόχος μας να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην επίσπευση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων. Από τη δική μας πλευρά θέλουμε η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης η πληρωμή του φόρου και η οριστικοποίηση της διαδικασίας να ολοκληρώνεται σε μία ημέρα».

Πληροφοριακή δήλωση μίσθωσης ακινήτων

«Επανεξετάζουμε και εφαρμογές που έχουμε ήδη όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτων έτσι ώστε να ξαναδούμε πως θα την κάνουμε πιο λειτουργική με την βοήθεια της ΠΟΜΙΔΑ και των λογιστών».

Στα προβλήματα που αφορούν τους συμψηφισμούς των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών αλλά και σε άλλα διαδικαστικά θέματα που έχουν σχέση με τις δηλώσεις covid αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κος Σ. Παραδιάς προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ακούγοντας τα προβλήματα αυτά τόνισε ότι θα εξετασθούν όλες οι περιπτώσεις αυτές, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Στόχος μας είναι, όπως σχετικά επισήμανε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, «όσοι δικαιούνται πραγματικά να πάρουν με τον πιο εύκολο τρόπο την ενίσχυση που δικαιούνται, και από την άλλη πλευρά να μην πάρει κανείς που δε δικαιούται ούτε ένα ευρώ».