δήμαρχος-φυλής-στο-aftodioikisi-gr-για-την-φωτιά-α-1044382
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2022 | 12:53

Δήμαρχος Φυλής στο Aftodioikisi.gr για την φωτιά: «Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς μια δύσκολη κατάσταση»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή κοντά στο γήπεδο Πανοράματος.

Η φωτιά τέθηκε μετά από λίγη ώρα υπό έλεγχο.

Έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο, ενώ σε κοντινό σημείο βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ έχει ζητηθεί και συνδρομή από 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Aftodioikisi.gr του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού: «Αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά καταφέραμε και θέσαμε υπό έλεγχο την φωτιά, με την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων».

Η ανακοίνωση του Δήμου Φυλής:

«Ελέγχθηκε, άμεσα, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της Πυροσβεστικής και του Δήμου Φυλής, πυρκαγιά που ξέσπασε, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2022 στο ύψος του γηπέδου του Εθνικού Πανοράματος. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου, ο οποίος βρίσκεται, από προχθές, σε επιφυλακή, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας συνεπικουρεί σύσσωμη η δημοτική ομάδα. Μαζί με τους τακτικούς πυροφύλακες, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του Δήμου περιπολούν, σε βάρδιες, όλο το εικοσιτετράωρο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φυλής.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης και παραπέμπει στους συνδημότες μας στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας. Επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγονται εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, η απόρριψη σκουπιδιών, η αποφυγή δημιουργίας εστιών φωτιάς και η ρίψη πυροτεχνημάτων».