φθιώτιδα-συγκλονιστικές-εικόνες-μετ-970398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2021 | 12:30

Φθιώτιδα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις πλημμύρες – Απεγκλωβίζουν κατοίκους με βάρκες

Τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο Σπερχειός που υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών πολιτών στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης εμακ από τις πρώτες πρωινές ώρες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, με βάρκες, προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.

 

Δείτε στο βίντεο του Lamianow τη διάσωση ενός ιερωμένου και της οικογένειάς του από την 7η εμακ.

      

Αποκλεισμένα χωριά, δρόμοι που έγιναν ποτάμια, καλλιέργειες κατεστραμμένες και ένας Σπερχειός που ποτέ άλλοτε δεν έχει κατεβάσει τόσο νερό χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει το κακό, αφού τα χιόνια στα γύρω βουνά απειλούν, αναφέρει το lamiareport.

Πολύ μεγάλα προβλήματα όμως έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στο Δήμο Μακρακώμης που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τον Ιανό και πλέον θα περιμένει καταγραφή και των νέων πληγών του.

Αυτή τη στιγμή το Νεοχώρι στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου είναι αποκλεισμένο από παντού με τεράστιες καταστροφές μέσα και έξω από το χωριό.