φουλ-για-τελικό-σε-άδειο-οακα-481541
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2019 | 23:10

Φουλ για τελικό σε άδειο ΟΑΚΑ

Το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινώσει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης την απόφασή του για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και όλα δείχνουν πως οριστική είναι η απόφασή του για την διεξαγωγή του χωρίς οπαδούς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται ν’ ανακοινώσει τη συγκεκριμένη απόφαση κατόπιν εισήγησης της ΔΕΑΒ, που θα έχει στα χέρια του επίσης το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθούν στις δυο ομάδες και προς τρίτους 1.000 περίπου προσκλήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το ΟΑΚΑ θα είναι ουσιαστικά άδειο το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου.

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα επεισόδια, ακόμη και ως προβοκάτσια, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο ΣΕΦ την Τετάρτη ιδίως στην περίπτωση που ο διαιτητής Αναστόπουλος δεν δηλώσει κώλυμα κι ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εντείνει την πίεση προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που τον θεωρεί ως τον βασικό υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο ελληνικό μπάσκετ, πλην όμως τα μέσα που διαθέτει είναι περιορισμένα.

Ακόμα, πχ και αν κόψει την επιχορήγηση προς την ΕΟΚ, το πλήγμα δεν θα είναι καθοριστικό, καθώς το 70% των εσόδων της ομοσπονδίας είναι από ίδια έσοδα και μόλις το 30% από την επιχορήγηση.

Αντίθετα, εξελίξεις μπορεί να υπάρχουν με τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ, από τη στιγμή που μία από τις δυο μεγάλες ομάδες δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1, παρότι τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί είναι διετή.

Πηγή: filathlos.gr