φωτιά-στην-αττική-καταγγελία-αργήσ-1373161
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2024 | 08:46

Φωτιά στην Αττική – Καταγγελία: «Αργήσανε να εκκενώσουν το Παίδων Πεντέλης»

Εφιαλτικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική όπου το τεράστιο μέτωπο φωτιάς που ξεκίνησε χθες από τον Βαρνάβα, πέρασε σήμερα στο Πεντελικό όρος.

Λίγο πριν ξημερώσει δόθηκε εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με γονείς να σημειώνουν ότι η εντολή αυτή θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα.

«Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα»

Ο Σπύρος Μαρκαντωνάτος, πατέρας παιδιού που νοσηλευόταν, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως καπνοί είχαν πνίξει το νοσοκομείο.

«Άργησαν πολύ να εκκενώσουν το νοσοκομείο. Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα» είπε.

«Η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα ήταν 2-3 χλμ πιο κάτω… πολλά οχήματα… το νοσοκομείο έπρεπε να έχει εκκενωθεί. Βλέπαμε μωράκια, κάποιος έχει ευθύνη, μπήκαμε να πάρουμε τα παιδιά με το αυτοκίνητό μας, είχε μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο. Θα πάμε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ελπίζω να μην υπάρχουν θύματα, γιατί θα είναι μεγάλες οι ευθύνες. Έχω 3 γονείς και 4-5 παιδιά και πάμε προς το Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε.

Η εκκένωση της Νέας Πεντέλης συνεχίζεται. Άνθρωποι με βαλίτσες μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους και εγκαταλείπουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μελίσσια.

Γεωργιάδης: 19 παιδιά διακομίστηκαν στα Νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία

Μέσω ανάρτησης στο Twitter/X ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς η ανεξέλεγκτη φωτιά έφτασε να το απειλεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μεταφέρθηκαν 19 παιδιά στα αντίστοιχα Νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως διακομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Στις 05:05 ξεκίνησε η εκκένωση του Παιδων Πεντέλης και ολοκληρώθηκε με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις στις 05:58. 19 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία. Στο σημείο έσπευσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και η Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ. Η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές.