φολέγανδρος-να-ανοίξουν-κινητά-και-924815
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.07.2021 | 14:37

Φολέγανδρος: Να «ανοίξουν» κινητά και υπολογιστές ζητά η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς

Νέα προθεσμία ζήτησε και πήρε ώστε να απολογηθεί, την Πέμπτη, ο 30χρονος που δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά, ρίχνοντάς την από τον γκρεμό στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος κατηγρούμενος θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Νάξου την Πέμπτη το πρωί στις 10 για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 26χρονης.

Καθοριστική η εξέταση του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής θα ζητήσει επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το σημείο όπου ο 30χρονος έριξε την κοπέλα στη θάλασσα. Οι φωτογραφίες, αναμένεται να διαφωτίσουν τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, για τις στιγμές που προηγήθηκαν του φονικού, καθώς, στη σορό της κοπέλας εντοπίστηκε μώλωπας που δημιουργεί υπόνοιες ότι ο 30χρονος την χτύπησε πριν τη σκοτώσει.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στον ΑΝΤ1 πως η εξέταση του αυτοκινήτου είναι καθοριστική. «Πρέπει να γίνει ένα διαχωρισμός των κακώσεων. Υπάρχουν κακώσεις με την πτώση του αυτοκινήτου στα βράχια. Υπάρχουν κακώσεις από την πτώση στη θάλασσα και άλλες που μπορεί να προκλήθηκαν μέσα στη θάλασσα. Πρέπει όμως να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν κακώσεις που προηγήθηκαν όλων αυτών και προήλθαν πιθανότατα από πάλη».

«Πρέπει να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και στον δράστη. Είναι καθοριστικό να εξεταστεί το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη λίγα λεπτά πριν τον θάνατο της κοπέλας. Θα δούμε αν έγιναν τα πράγματα όπως τα λέει ο δράστης».

«Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

«Τον είδα και προσπάθησα για αρκετή ώρα να μιλήσω μαζί του. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η επικοινωνία. Προσπάθησα να κάνω μια συζήτηση μαζί του, δεν ένιωσα ότι με παρακολουθούσε. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, με δεδομένο το τραγικό συμβάν, θα λάβω άμεσα γνώση της δικογραφίας και εν συνεχεία θα απολογηθεί σε έναν αμέσως επόμενο χρόνο» είπε στο enikos ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη.

Σημειώνεται, πως από την πλευρά του 30χρονου ισχυρίζονται ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Όμως, όπως λένε, επειδή το τελευταίο διάστημα «του δημιουργούσε πρόβλημα στην εργασία του, την είχε σταματήσει αυτοβούλως».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βλάχος αν θα ζητηθεί ψυχιατρική γνωμάτευση για τον 30χρονο ανέφερε: «Θα ζητήσω από ανθρώπους αρμοδιότερους εμού να λάβουν γνώση της κατάστασης. Θα αιτηθούμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 30χρονος και να ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές παράμετροι».

Να «ανοίξουν» κινητά και υπολογιστές ζητά ο Κούγιας

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο enikos:

«Η οικογένεια είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι γονείς, τα αδέλφια, στάθηκαν με αξιοπρέπεια αλλά είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Εμείς θέλουμε να μάθουμε τα πραγματικά αίτια. Γιατί ο άνθρωπος αυτός δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά. Τι συνέβη; Μετά τη δολοφονία κρυβόταν για περισσότερες από 24 ώρες. Με ποιους ήρθε σε επικοινωνία; Ποιους ενημέρωσε, τι είπε; Σε αυτά τα πολύ καίρια ερωτήματα για την υπόθεση θα αναμένουμε απαντήσεις από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Την ίδια διαδικασία θα ζητήσουμε και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνθρωπος αυτός ασχολούνταν με υπολογιστές και πληροφορική, η οικογένεια έχει εκφράσει την ανησυχία της 26χρονης ότι ο 30χρονος της παρακολουθούσε τους λογαριασμούς, να δούμε αν ισχύει. Να δούμε αν έχει μιλήσει με κάποιον μέσω social media μετά τη δολοφονία. Υπάρχουν πολλά και καίρια ερωτήματα, τα οποία αναμένουμε να απαντηθούν μετά την άρση του απορρήτου».