φλώρινα-kάτοικοι-ζητάνε-απαλλαγή-από-ε-682417
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.09.2019 | 08:53

Φλώρινα: Kάτοικοι ζητάνε απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ & προτεραιότητα σε προσλήψεις ΔΕΗ

Την απαλλαγή από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, καθώς και την ένταξή τους στην πρώτη ζώνη προσλήψεων της ΔΕΗ, αιτήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναργύρων Φλώρινας, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη, ενημερωτικού χαρακτήρα, συμμετείχε το νέο τοπικό συμβούλιο και η νεοεκλεγείσα επιτροπή αγώνα των κατοίκων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Βουλευτής της Ν.Δ. της Π.Ε. Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος έχει χειριστεί το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του οικισμού με την ιδιότητά του ως γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την πορεία των διαδικασιών απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού, διαδικασία την οποία για πρώτη φορά πληρώνει αλλά και συντελεί το κράτος, με αποτέλεσμα οι καλά γνωρίζοντες να λένε πως δίνει ώθηση στο χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πληρωμή των κατοίκων σε περίπου 24 μήνες από σήμερα, ενώ η προεκτιμητική διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στο επόμενο 3μηνο περίπου.

Καλά γνωρίζοντες τα θέματα αυτών των διαδικασιών εκτιμούν πως οι τιμές που θα επιτύχουν οι κάτοικοι των Αναργύρων, ενδεχομένως να είναι υψηλότερες από αυτές της Ποντοκώμης, αλλά χαμηλότερες από αυτές της Αχλάδας. Για την υπόθεση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν πως έχει προωθηθεί ανάλογο αίτημα για περιοχές όπως οι Ανάργυροι, ενώ για το θέμα της ένταξης στην πρώτη ζώνη προσλήψεων, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Πηγή: e-ptolemeos.gr