facebook-ετοιμάζει-μεγάλη-αλλαγή-με-τα-προφί-957025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.07.2022 | 13:54

Facebook: Ετοιμάζει μεγάλη αλλαγή με τα προφίλ των χρηστών

Σε μια μεγάλη αλλαγή των όρων του προχωράει το Facebook, αφού θα αρχίσει να επιτρέπει σε συγκεκριμένους χρήστες να διατηρούν ταυτόχρονα έως και 5 διαφορετικά προφίλ.

Η πρώτη αναφορά έγινε στο Bloomberg και φαίνεται πως αναζητάται ακόμη η φόρμουλα να παραμείνει το νεανικό κοινό στην πλατφόρμα, τη στιγμή που οι έρευνες δείχνουν πως την εγκαταλείπει για ανταγωνιστικές, όπως το TiKtok.

H επίσημη θέση για αυτήν την απόφαση (τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν το πόσα ψεύτικα προφίλ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο) είναι πως κάθε χρήστης θα μπορεί να έχει ένα προφίλ για διαφορετικό γκρουπ χρηστών με τους οποίους θέλει να αλληλεπιδρά.

Για παράδειγμα, θα μπορεί να έχει ένα προφίλ για τους συνεργάτες του στη δουλειά, ένα για φίλους, ένα για συνεργάτες, ένα για αλληλεπίδραση με influencers και άλλους άγνωστους χρήστες κοκ.

Κάτι που διασαφηνίστηκε πάντως είναι πως και τα 5 προφίλ θα υφίστανται στους servers ως μία οντότητα, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιο από αυτά παραβιάσει κάποιον όρο, τις ποινές θα τις δεχτούν όλα.

Το πραγματικό όνομα του χρήστη θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά μόνο στο βασικό από αυτά.