έξυπνοι-τρόποι-για-φθηνά-αεροπορικά-ε-441796
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.05.2018 | 05:55

Έξυπνοι τρόποι για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Έξυπνοι τρόποι για να πετάξετε με λιγότερα χρήματα

Ο χρυσός κανόνας γενικά για πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια – εντός και εκτός Ελλάδας – είναι ο εξής: όσο πιο νωρίς, τόσο πιο φθηνά.

Εκτός από αυτό όμως, υπάρχουν και 4 κινήσεις που μπορούν αν μας βοηθήσουν να φθάσουμε στον προορισμό μας ακόμα φθηνότερα, ίσως με λίγες ώρες παραπάνω, αλλά μπορούν να μας εξοικονομήσουν ακόμα και 100 ευρώ.

1. Αεροπορικές εταιρείες … mix & match!

Συνδυασμός αεροπορικών εταιριών, πολλές φορές σημαίνει και φθηνότερο εισιτήριο. Αν δεν έχετε συγκεκριμένο λόγο για να ταξιδέψετε μόνο με μία εταιρία, τότε μπορείτε να κλείσετε την αναχώρηση ή την επιστροφή σας με μία φθηνότερη επιλογή.

2. +/-3 Ημέρες

Πολύ καλός τρόπος για να βρείτε φθηνότερο εισητήριο. Αν πάτε διακοπές και είστε χαλαροί, μια μικρή ευελιξία στις ημερομηνίες συνήθως ανταμοίβεται με μία πραγματικά καλή προσφορά!

3. Επίλεξε πτήση με ενδιάμεση στάση, όχι απευθείας

Μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο παραπάνω αλλά θα εκπλαγείτε πόσο ποιο φθηνά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια via – εάν υπάρχει φυσικά το χρονικό περιθώριο. Σχεδόν πάντα οι πτήσεις με μία έως δύο ενδιάμεσες στάσεις είναι πολύ πιο φθηνές από τις απευθείας. Ειδικά στις διακοπές εξάλλου, σημασία έχει περισσότερο το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

4. Προτιμήστε τα «μικρότερα» αεροδρόμια

Αν στον προορισμό σας υπάρχουν περισσότερα από ένα αεροδρόμια – πχ Λονδίνο – επιλέξτε να πετάξετε προς και από το πιο «περιφερειακό» – θα βρείτε στάνταρ φθηνότερα εισητήρια, κυρίως γιατί είναι πιο μακρυά από το κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου είναι σχεδόν πάντα πιο ακριβές από ότι οι πτήσεις για το Gatwick ή το Stansted.