εξιχνιάστηκαν-εννέα-κλοπές-σε-δράμα-κ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2018 | 13:12

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε Δράμα και Καβάλα

Ένας έκλεβε, ένας… βοηθούσε και ένας αγόραζε τα κλοπιμαία στην Προσοτσάνη της Δράμας! Οκτώ κλοπές και μία απόπειρα που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2017 ως φέτος τον Φεβρουάριο σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα, εξιχνιάστηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών του τοπικού τμήματος και του σταθμού Κρηνίδων Καβάλας.

Ιθύνων νους ήταν ένας 51χρονος Έλληνας ο οποίος είχε διαρρήξει τρία σπίτια, δύο επιχειρήσεις και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και είχε αρπάξει χρυσαφικά και κοσμήματα, πέντε ηλεκτρικά εργαλεία, πέντε ηλεκτρικές συσκευές, μια ηλεκτρονική συσκευή και ένα φορητό υπολογιστή. Μαζί με έναν 62χρονο Έλληνα διέρρηξε και ένα ακόμη σπίτι, αλλά δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν. Ωστόσο, μέρος των κλοπιμαίων το πούλησε σε έναν 38χρονο Έλληνα.

Στο σπίτι του κλεπταποδόχου, οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα ηλεκτρικά εργαλεία, τέσσερις ηλεκτρικές συσκευές και έναν υπολογιστή που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Το ίδιο έγινε και με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλέψει τον Φεβρουάριο ο 51χρονος από την Προσοτσάνη και βρέθηκε σε ένα χωριό της Καβάλας. Κανείς από τους τρεις δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.