εξέλιξη-βόμβα-γιατί-αντικαταστάθη-857245
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.02.2021 | 14:45

Εξέλιξη «βόμβα»: Γιατί αντικαταστάθηκε ο υπεύθυνος εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας

Αντικαθίσταται άμεσα, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δίνεται επίσης εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

Αυτό που δεν αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην ξαφνική καρατόμηση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας. Ποιοι είναι αυτοί; Πιάστηκε στα πράσα να παρακάμπτει τη σειρά του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, στην οποία περιμένουν καρτερικά οι κοινοί θνητοί της χώρας, προκειμένου να δώσει εμβόλιο στον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοσιογράφο-εκδότη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Corfu TV Διονύση Μάμαλο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα apokalypseis.com, ο Δ. Μάμαλος ήταν ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά άτομα που εμβολιάστηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.

«Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου,  ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6.48 μ.μ., προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Διονύσης Μάμαλος

Μάλιστα, το apokalypseis.com φιλοξενεί και δήλωση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, ο οποίος κάνει λόγο για «τυχαίο γεγονός». «Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού ή της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε» ισχυρίστηκε ο Αλ. Γαρδικιώτης.

Όπως αναφέρει, όμως, η ιστοσελίδα σύμφωνα με ιατρικές πηγές χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν υπήρξαν και ένστολοι, η παρουσία των οποίων διαψεύδει κατά κάποιο τρόπο την άποψη του κ. Γαρδικιώτη ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για το περισσευούμενο εμβόλιο της Παρασκευής.