εξάρχεια-στην-πλατεία-με-χημικά-τα-ματ-702929
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2019 | 21:30

Εξάρχεια: Στην πλατεία με χημικά τα ΜΑΤ -Προσαγάγουν αδιακρίτως -Επίθεση σε δημοσιογράφο

Επιχείρηση στην πλατεία των Εξαρχείων πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ λίγο πριν της 21:00 της Κυριακής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία είναι εξαιρετικά ισχυρές. Στις 20.35 ομάδα νεαρών πέταξε κροτίδες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Αμέσως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με έφοδο στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν περισσότερες από 12 συλλήψεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βίας, κυνηγώντας ομάδες νεαρών, οι οποίοι σκορπίστηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων. Κάποιοι, προσπαθώντας να αποφύγουν τα δακρυγόνα, μπήκαν σε ανοιχτά μαγαζιά της περιοχής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και εκεί.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές, αδιακρίτως, χωρίς δηλαδή να ελέγχουν ποιον προσαγάγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, πέρα από τις 12 συλλήψεις.

Επίθεση ΜΑΤ σε δημοσιογράφο

Επίθεση δέχτηκε δημοσιογράφος του newsit.gr από άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι είχαν ξεκινήσει ένα «ντου» στα στενά γύρω από τα Εξάρχεια.

Όταν οι αστυνομικού αντιλήφθηκαν ότι κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις επιθέσεις έξω από καταστήματα, πήραν το τηλέφωνό του κι ένας άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε με το γκλομπ και την ασπίδα του.

Εκείνη την ώρα ο δημοσιογράφος έκανε live μετάδοση μέσω Facebook και στις εικόνες φαίνεται να πέφτει το κινητό του στο έδαφος την ώρα της επίθεσης