εύβοια-ανήλικοι-έκλεβαν-μηχανάκια-κα-504456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2018 | 11:05

Εύβοια: Ανήλικοι έκλεβαν μηχανάκια και πουλούσαν τα εξαρτήματά τους

Δυο πιτσιρικάδες από τους οποίους ο ένας είχε ήδη πλούσιο ποινικό παρελθόν και ένας ενήλικος αλλοδαπός αποτελούσαν την σπείρα που είχε γίνει πραγματικός εφιάλτης για τους κατόχους μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία έκλεβαν από την ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας στην Εύβοια, τα διέλυαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Οι αλλεπάλληλες κλοπές οδήγησαν σε πολύμηνη έρευνα τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη των δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 16 χρόνων και του 16χρονου Έλληνα που είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές στο παρελθόν για κλοπές οχημάτων και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο 19χρονος ήταν και ο «εγκέφαλος» της σπείρας, που δρούσε από την Πρωτοχρονιά του 2016, όταν δηλαδή οι δράστες ήταν ούτε καν 17 και 14 χρόνων!

Οι τρεις νεαροί έκλεβαν τις μηχανές από απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Ιστιαίας και τις έκρυβαν στο σπίτι του 16χρονου, όπου τις αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα μέρη τους τα οποία έστελναν στους αγοραστές μέσω μεταφορικών εταιρειών ή τα χρησιμοποιούσαν σε δικά τους δίκυκλα. Εκεί βρέθηκαν τμήματα πλαστικών μερών μοτοσικλέτας που είχε κλαπεί στις 19 Ιουνίου από την αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη της και ο κινητήρας της εντοπίστηκε τοποθετημένος σε άλλη μοτοσικλέτα σε παρακείμενη αποθήκη. Ακόμη, κατασχέθηκαν το πλαίσιο ενός μοτοποδηλάτου και ο κινητήρας ενός άλλου που εκλάπησαν στις 21 Ιουνίου, καθώς και άλλοι δύο κλεμμένοι κινητήρες με αλλοιωμένους αριθμούς.

Σε διάφορες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, βρέθηκαν το πλαίσιο μιας μοτοσικλέτας, άλλη μια μοτοσικλέτα χωρίς κινητήρα, τροχούς και πλαστικά μέρη τα οποία βρέθηκαν αποσυναρμολογημένα, το πλαίσιο μιας μοτοσικλέτας με κινητήρα άλλης και ένας ακόμη κινητήρας με αλλοιωμένο αριθμό. Σε βάρος της τριμελούς σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και δύο γονείς των ανηλίκων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.