Έβρος: Πετροπόλεμος και δακρυγόνα -Πήραν μπρος οι φορητές τουρμπίνες

Στο ίδιο έργο θεατές και απόψε! Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 την Πέμπτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου, καθώς μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη (όπως συνέβη και χθες), ενώ ομάδες προσπαθούν να εισβάλουν στον ελληνικό χώρο. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Από την ελληνική πλευρά, τα ΜΑΤ είναι παραταγμένα λίγα μέτρα μακριά από τον φράκτη, ενώ πετάει και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες επεισόδια ξεκινούν κάθε απόγευμα την ίδια ώρα, με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να κόψουν τον φράκτη και να περάσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΒΡΟΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!