ευρωπαϊκό-πρωτάθλημα-στίβου-χρυσό-με-520194
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.08.2018 | 22:53

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσό μετάλλιο & για τη Βούλα Παπαχρήστου (βίντεο)

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του άλματος εις τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε άλμα στα 14.60 μ., στη δεύτερη προσπάθειά της, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Με αυτό το άλμα η 29χρονη αθλήτρια ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή της τη φετινή σεζόν, ενώ είχε και τέσσερις άκυρες προσπάθειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Βούλα Παπαχρήστου είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό γύρο (14.49 μ.) μεταξύ των αθλητριών που πέρασαν στον τελικό του αγωνίσματος.

Δείτε το άλμα που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο:

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της αθλήτριας του Γιώργου Πομάσκι. Έχει κατακτήσει το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ το 2016 (14,15 μ.), το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Ανοικτού στο Άμστερνταμ το 2016 (14,47 μ.), και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού στο Βελιγράδι, το 2017 (14,24 μ.).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν έκτη, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, η Ελληνίδα άλτρια είχε καταταγεί 6η στον τελικό του τριπλούν, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ.

Με αυτήν τη νέα μεγάλη επιτυχία, η ελληνική αποστολή στο Βερολίνο έχει μέχρι στιγμής κατακτήσει τέσσερα μετάλλια: Τρία χρυσά (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Παπαχρήστου) και ένα αργυρό (Κυριακοπούλου).

Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 27 μετάλλια, εκ των οποίων 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα.